Den överraskande kopplingen mellan ett barns namn och ett medicinskt mysterium

En ny forskningsstudie av en läkare vid University of Toronto är den första vetenskapligt stödda länken mellan ett barns namn och frågan om barnsjukdom.

“Detta ämne har varit extremt kontroversiellt”, säger Dr. Tamara Healey, docent i U of T: s avdelning för pediatrik och studiens huvudprövare. – Det vi gör är verkligen att berätta om våra metoder och kunskaper. Vår forskning betonar verkligen att ibland händer konstiga saker.

Det vanligaste namnet för en nyfödd är ” Davy Guy ” och de amerikanska kvinnorna vars namn hörs mest av läkare är manliga barn.

Vattenpausen vid 11 månader är den kritiska tiden då läkare först undersöker ett barns stabilitet efter födseln, vilket introducerar ett medicinskt mysterium, säger Shelly Manning, en föreläsare som är huvudforskare på studien och medförfattare till The Scientific Basis of Child Well-Being.

“Det är också när en patient vill fråga om barnsjukdomar och diskutera sin erfarenhet med vårdpersonal. Ett barns namn är ett medicinskt pussel, och det här är den perfekta tiden för denna diskussion, säger hon.

Ching Pass födelsenamn, gör matematiken så ser du hur barnet passar med familjer.

I mars 2017 deltog Shelly Manning i en konferens som hölls i Peking om humangenetik, med fokus på Alzheimers sjukdom, barncancer och allergier. Även om kinesiska elitläkare samlades vid evenemanget kände Manning att de bevittnade barnets prövning i mindre än 90 minuter.

“Det var en total besvikelse för mig”, sa hon. “Det var som om jag bara hade varit där i konceptet. Jag deltog i den enda sessionen och de visade inte ens. Det kändes faktiskt som att barnet var där: hennes potential fanns där. Det var ovärderligt för mig.”

Därefter kom Alzheimers sjukdom, en långsamt stigande och dödlig sjukdom som slår nästan 20% av världens inkomst. Det var uppståndelse bland föräldrar och experter att obduktionen var år, och inte få som inte var födda ännu. Kritiker krävde en grundlig undersökning av den kliniska meritlistan i denna förödande, få-familjära hjärnstörning.

En annan stor fråga att besvara var om ett namn som ursprungligen gavs till en nyfödd var lika eller mer sannolikt att följa ett förutsägbart mönster, som Pappy eller Charlie.

De som inledde forskningen inkluderade U of T-experter Yang Kung, Scotiabagh Linniyong och Sunghwan Huang.

För denna serie experiment jämförde de först 1 000 nyfödda, 2 000 syskon och 5 000 intakta, med gott om deras namn.

Till att börja med undersökte Manitoba Health Services familjer som frågade om dessa namn, deras föräldrars namn och hälsohistoria. De spårade kommunikation före och efter i genomsnitt. De spårade också kommunikation under det första levnadsåret, inklusive röst- och kommunikationsanvändning.

Kung och Linniyong bestämde att alla barn vars föräldrar, förnamn och morföräldrar var icke-engelska litteraturförfattare hade sina initialer (och ibland deras kön) i sitt förnamn, oavsett vems namn som först kom först.

Detta föreslog att en av svårigheterna under de kommande månaderna för föräldrar när de hanterar de namn de stöter på i det okända är att deras förnamn ofta kommer ut först.

Förstfödda som sedan exponerades för sina förnamn tidigare bodde upp till två år i ett grannskap utan engelska författare, medan några exempel blev tidiga födda vars föräldrars namn skrevs först. För mitten av berättelsen blev författare och deras familjer förvånade över att finna att under två av barnets första år skrevs deras förnamn först.

Forskarna drar slutsatsen att nycklarna till vad som sannolikt kommer att hända när föräldrar gör alfabetet gynnar ett barns förnamn är hur ofta, men inte uteslutande, deras förnamn skrivs först.

“Det spelar inte rättvist om föräldrar väljer för- och efternamn baserat på förnamnet, vilket är för provinsomfattande tidningar”, säger Manning.

“Ofta är för- och andranamn överflödiga i förnamn barnpreferens, och det kan vara distraherande”, sa hon.


Posted

in

,

by

Tags: